17.5.2022. u 9.00 sati  Natječaj za energetsku obnovu zgrada obustavljen JEDNU SEKUNDU nakon otvaranja,

u trenutku kada je zaprimljeno  236 prijava u ukupnom iznosu 600.000.000,00 kn.

 

Više o tome pročitajte ovdje

Nakon 45 dana priprema od objave natječaja za Energetsku obnovu višestambenih zgrada početkom travnja, 17.5.2022. otvorene su prijave na web sustavu NPOO (nacionalni plan oporavka i otpornosti). Raspoloživa sredstva subvencija u okviru ovog natječaja iznose

300 milijuna kuna.

Natječaj je otvoren u 9:00 h, a zatvoren jednu sekundu kasnije, kad su ostvarene prijava zgrada koje su zatražile subvenciju u ukupnom iznosu od 600 milijuna kuna. Ukupno je samo 236 zgrada iz cijele Republike Hrvatske koje su uspjele prijaviti svoje projektne prijedloge, dok svi ostali prijavljeni nakon 09:00:01 h nisu  više mogli aplicirati za subvencije. Do 9:15 h u sustav je prijavljeno više od 700 zgrada, a neslužbeno doznajemo da je bilo više od 1.200 projektnih prijedloga.

Projekti koji su ušli u krug razmatranja i pregleda projekata (navedenih 236 zgrada) rezultate bi trebali dobiti nakon 120 dana kada će se saznati sukladno broju ostvarenih bodova, koje zgrade će dobiti subvenciju, a koje neće. Boduje se, osim ostvarenih ušteda energije, godina izgradnje, bruto površina obnovljene zgrade, ugradnja horizontalnih mjera (dizalo) i iskustvo prijavitelja.

Zapad stan uspješno je prijavio svih 5 zgrada koje su pripremale svoje projektne prijedloge i sve su zgrade ušle u uži krug razmatranja i bodovanja.

Još jednom smo pokazali spretnost, ažurnost, sposobnost i brigu za naše zgrade te se nadamo pozitivnim ocjenama projektnih prijedloga i potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava nakon isteka roka za ocjenu prijedloga.