Upute kako plaćati skeniranjem "2D" bar koda - mPBZ usluga Privredne banke

E-mail uplatnica je elektronički dokument u .pdf formatu istovjetan papirnatoj uplatnici  koju Vam dostavljamo poštom.

Razvojem raznih NOVIH tehnologija  koje nam olakšavaju poslovanje sa bankama prilikom plaćanja računa, pomoću  2D bar koda koji omogućava skeniranje podataka,moguće je jednostavno zadavanje platnog naloga za plaćanje pričuve banci u kojoj imate tekući račun.

Jeste li znali da se  od jednog stabla starog 15–20 godina proizvede  celuloze koja je dostatna samo za oko 2000 papirnatih računa!

sacuvajmosumeJedna od ključnih inicijativa na području društvene odgovornosti, a koja nas je potakla da putem naše računalne aplikacije realiziramo i ostvarimo Email-uplatnicu, je zaštita okoliša i upravo stoga smo Vam  ponudili mogućnost dostave Email-uplatnice, umjesto papirnate uplatnice.

Prednost Email-uplatnice je i što omogućuje trajno spremanje uplatnice u digitalnom obliku na Vaše računalo, izgledom je identična uplatnici na papiru, a i prikladna je za plaćanje internet bankarstvom. Također, idealna je za one koji svoje račune plaćaju trajnim nalogom.

[accordions title=”” disabled=”false” active=”false” autoheight=”false” collapsible=”true”]
[accordion title=”Zahtjev za slanje uplatnica putem e-maila”][vfb id=27][/accordion]
[accordion title=”Zahtjev za slanje računa putem e-maila”][vfb id=18][/accordion]
[/accordions]

Nakon što zaprimite Email-uplatnicu u pdf formatu

  • možete pomoću mobitela skenirati bar kod te platiti mPBZ-om ukoliko koristite usluge Privredne banke , mBanking – RBA na dlanu ukoliko koristite usluge Raiffeisen banke ili    m-zabom ukoliko koristite usluge Zagrebačke Banke.
  • podatke sa e-mail uplatnice (poziv na broj i iznos ) prepisati u predložak Internet bankarstva koje koristite te izvršiti plaćanje
  • ispisati uplatnicu na štampaču i platiti u bilo kojoj prodavaonici Tiska ili Konzuma, poslovnici banke ili pošte.

mzaba

uplatnica