spremnici otpada

Grad Zagreb raspisao je javni poziv za dostavu dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta za nadoknadu troškova suvlasnicima višestambenih zgrada nastalih zbog prilagodbe novom modelu sakupljanja komunalnog otpada.

Pravo na nadoknadu troškova u sklopu prilagodbe novom modelu sakupljanja komunalnog otpada ostvaruju višestambene zgrade čiji su troškovi za isto nastali nakon 8. ožujka 2022. godine. U sklopu poziva uključeni su i troškovi koji će tek nastati tokom cijele 2024. godine.

Nadoknade troškova odobravat će se za sljedeće aktivnosti:

    • Izgradnju tipskog boksa za smještaj spremnika za otpad
    • Zatvaranje postojećeg boksa ili smetlarnika ili zatvaranje vrata smetlarnika
    • Ugradnju master cilindara/ključa ili šifrarnika na boks ili na smetlarnik i prilagodbu vrata za šifrarnik

Iznosi nadoknade troškova ovise o tipu, položaju i veličini boksa te se kreću u rasponu od 2.800,00 do 7.700,00 eura.

Ukoliko još niste napravili prve korake oko mogućnosti ugradnje tipskog boksa za otpad za Vašu zgradu, točne korake možete saznati na idućoj poveznici;

https://zgvrecice.cistoca.hr/

Također, možete nam se obratiti za pribavljanje ponuda za izradu tipskih bokseva, master ključeva, šifrarnika te ostalih poslova i radnji koje je potrebno i moguće izvesti na Vašoj zgradi kako bi se čim uspješnije prilagodili novom modelu prikupljanja komunalnog otpada, koji je na snazi od 01.10.2022. na području Grada Zagreba a ujedno i ostvarili pravo za nadoknadu troškova.

 

tipski boksevi

 

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na predmetni javni poziv, molimo Vas da nam se obratite kako bi napravili izračun naše ponude za sve potrebne radnje i podnošenje zahtjeva.

Zahtjev osim upravitelja ujedno može podnijeti i ovlašteni predstavnik suvlasnika. Svu dokumentaciju u vidu računa, potvrda o plaćanju istih i dr. šaljemo predstavnicima bez ikakve dodatne naknade.

Više informacija i detalje o postupku podnošenja zahtjeva možete saznati na stranicama Grada Zagreba na sljedećoj poveznici;

https://www.zagreb.hr/javni-poziv

Za dodatne informacije i pojašnjenja možete se ujedno i obratiti Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje ili nama kao Vašem upravitelju.